Wat is Horecarun?

Horeca Run is een online platform waarmee iedereen in Nederland op zijn of haar eigen manier in beweging kan komen voor een zelfgekozen horecaonderneming. In de tijd van COVID-19 is het voor de horeca niet makkelijk om overeind te blijven. De getroffen maatregelen geven een onzeker toekomstperspectief. Daarom heeft Horeca Run een online platform gecreëerd waarmee men met een sportieve activiteit een geldbedrag kan inzamelen voor een zelfgekozen horecaonderneming. Met het Horeca Run initiatief wordt fysieke gezondheid met sociale- en economische gezondheid gecombineerd.

Horeca Run is geïnitieerd en opgezet door Julia Mulder.

Hoe werkt het?

Schrijf je in en start een sportieve actie voor je favoriete lunchroom, café of restaurant. In de actie beschrijf je wat je gaat doen en noteer je zo nodig het aantal kilometers dat je hebt afgelegd. Je sportieve activiteit bepaal je helemaal zelf, als je maar in beweging komt. Vul in voor welke horecaonderneming jij in beweging komt en laat je actie sponsoren of doneer zelf een bedrag. De opbrengst van je sportieve actie wordt gedoneerd aan de door jou gekozen horecaonderneming. Heb je meer dan één favoriete horeca bestemming? Dan maak je meerdere acties aan! 

Ga naar het landelijk overzicht om de actuele opbrengst van iedere horecaonderneming op de kaart van Nederland te zien. Staat jouw favoriete horecaonderneming er nog niet tussen? Maak dan een nieuwe actie voor ze aan en kom in beweging.  

Wie landelijk het meest heeft opgehaald komt in de ‘top 12’ op het podium.

Wil je doneren, maar niet bewegen?

Liever geen sportieve activiteit starten, maar wel doneren? Ga naar de donatie pagina en vul de naam van de horecagelegenheid in en doneer het gewenste bedrag. 

Horecaondernemers

Komt jouw horecaonderneming in beeld op de kaart in het landelijk overzicht met de bijbehorende opbrengst uit de acties?
Op het moment dat er een sportieve actie voor een horecaonderneming is gestart of een donatie is gedaan, wordt er contact opgenomen met de desbetreffende onderneming. We vermelden dat er een inzamelactie voor de ondernemer is gestart en vragen naar de gegevens zodat wij de uiteindelijke opbrengst kunnen doneren. Het overmaken van de donaties zal elke drie maanden plaatsvinden.  
Laat je klanten en je personeel weten dat ze voor jou in beweging kunnen komen!

Donatieprocedure

Horeca Run loopt voortdurend door waarbij iedere drie maanden de donaties worden overgemaakt. De eerste drie data dat donaties worden overgemaakt zijn 01 september 2020, 01 december 2020 en 01 februari 2021. Vanaf deze data zal binnen een tijdsbestek van drie weken, alle donaties van de drie maanden ervoor overgemaakt worden naar de desbetreffende horecaondernemingen. Horeca Run heeft geen einddatum.

Donatie en organisatie

Voor iedere donatie geldt dat, ongeacht het bedrag, €0,29 naar Mollie Payments gaat en €0,71 naar de organisatie van de Horeca Run. De rest van de donatie komt volledig ten goede aan de gekozen horecaonderneming.

Bij vragen kan er contact opgenomen worden met info@horecarun.nl

Maak een profiel

Mensen stimuleren om mee te doen?

Download de flyer!